Prikkel jouw bezoekers met goed licht en geluid

Als licht- en geluidstechnicus op evenementen valt mij het volgende op: bezoekers genieten meer wanneer hun zintuigen op een prettige manier worden geprikkeld. Vervolgens delen ze deze mooie ervaring met anderen via social media. Voilà, free exposure!

Hoe prikkel jij de zintuigen van jouw bezoekers?

Mooie belichting en goed geluid spelen hierbij een belangrijke rol; het is een manier om bezoekers visueel en auditief te prikkelen.

Een belangrijke stelregel is: van goed geluid geniet men, slecht geluid stoort. Goed geluid regel je. Maar hoe doe je dat? Allereerst selecteer je de juiste apparatuur voor jouw specifieke evenement. Wat ga je doen? Wil je muziek draaien? Speelt er een band of een DJ? Worden er presentaties en speeches gehouden? Betreft het een theatervoorstelling? Het type evenement, de grootte van de locatie en het aantal gasten bepalen welke apparatuur geschikt is. Daarnaast dient de apparatuur goed geïnstalleerd en bediend te worden.

Een andere stelregel is namelijk: uit goede apparatuur komt slecht geluid wanneer de apparatuur verkeerd geïnstalleerd of niet goed bediend wordt. De combinatie van een goede techneut met hoogwaardige apparatuur is de beste optie. Dan weet je zeker dat je bezoekers niet worden geconfronteerd met gepiep, gekraak, vervormde klanken of ruis.

Ben jij op dit moment een evenement, bijeenkomst of theaterproductie aan het organiseren?

Bedenk dan hoe je de zintuigen van jouw bezoekers gaat prikkelen op zo’n manier, dat zij deze beleving graag delen met anderen. Als jij een geluidsinstallatie nodig hebt, maar eigenlijk niet weet welke apparatuur geschikt is om jouw evenement of bijeenkomst van goed geluid te voorzien, deel het met mij. Ik denk graag met je mee! Door de juiste vragen te stellen, kom ik erachter welke hoogwaardige apparatuur je nodig hebt en wie de juiste persoon is om de apparatuur te bedienen. Het oplossen van licht- en geluidstechnische vraagstukken is mijn passie.

 

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…