5 TIPS VOOR EEN SUCCESVOL EVENT OP ZO’N TYPISCHE HERFSTDAG

Het is een typische herfstdag. Zo één waar de hemel grijs kleurt, de wind de bladeren van de bomen waait en de regen met bakken uit de hemel komt. Echt herfst dus. Vandaag is jouw evenement. Het weer is niet optimaal maar jij bent positief gestemd. Jouw evenement wordt namelijk een succes! Jouw gasten trotseren kou, wind en regen omdat zij weten dat jij alles tot in de puntjes hebt geregeld. Met onze tips ben jij goed voorbereid, zelfs op hondenweer.

Valet parking

Voorkom dat gasten jouw evenement met ‘gedoe’ associëren; dat ze lang moeten zoeken naar een parkeerplek in de buurt en dan ook nog verwaaid en/of natgeregend hun entree maken. Verleen extra goede service middels valet parking: jouw gasten geven hun autosleutels af bij de ingang van de locatie, hun auto wordt voor hen geparkeerd en weer opgehaald bij vertrek. Zo gemakkelijk kan het zijn. Nu kunnen jouw gasten hun energie volop steken in waarvoor ze zijn gekomen: genieten, relaxen, netwerken of inspiratie opdoen.

Paraplu’s en poncho’s

Moeten de gasten toch echt naar buiten? Deel dan poncho’s of paraplu’s uit en voorzie deze van jouw logo of het logo van de sponsoren van het evenement. Zo hebben je gasten ook meteen een tastbare en functionele herinnering aan het evenement.

Catering

Je catering aanpassen aan het seizoen geeft glans aan je evenement. Kies voor seizoengerechten gemaakt van verse seizoenproducten. En bied bij binnenkomst bijvoorbeeld een kopje soep, glühwein, of warme chocolademelk aan om op te warmen.

Schoonmaak

Het is verstandig om extra schoonmaak momenten in te plannen bij slecht weer. Als het regent komt men met natte schoenen en paraplu’s naar binnen. De vloer zal vaker gedweild moeten worden en de toiletten zullen vaker gesopt moeten worden om de locatie schoon te houden gedurende het evenement. Een schone locatie geeft iedere gast een prettig gevoel.

Sfeerverlichting

In de donkere maanden is sfeerverlichting essentieel. Je wilt niet dat gasten het gevoel hebben dat ze in een donkere kille ruimte staan. Uplights of bijvoorbeeld bolletjesverlichting zijn enorm sfeervol. Uplights, lampen die vanaf de grond omhoog schijnen, zijn geschikt voor iedere locatie. Moderne led-verlichting biedt vele mogelijkheden op het gebied van kleur, hierdoor beschilder je met uplights als het ware de ruimte met licht.

Als eventorganisator is het belangrijk dat je tijdens het plannen van je evenement de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten houdt. Als je je dienstverlening afstemt op het weer, ben je de weergoden altijd slimmer af.

Organiseer jij binnenkort een evenement en wil je meer tips ontvangen? Neem contact met ons op. Wij voorzien jouw evenement niet alleen van mooi licht en goed geluid, maar we denken ook mee over de inrichting van het evenement en we bemiddelen tussen jou en leveranciers. Kortom, wij ontzorgen je graag op zowel technisch als op productiegebied. We horen graag wat we voor jou kunnen betekenen!

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…