Alleen maar liefde voor de evenementenbranche!

Ik zit inmiddels meer dan 20 jaar in het vak en het vuurtje voor de evenementenbranche brandt nog steeds volop. Van congressen, symposia tot en met theaterproducties: ik doe het allemaal met plezier. Ik heb echter wel een lichte voorkeur voor technisch complexere projecten – grote producties – omdat ik graag laat zien dat techniek geen probleem of uitdaging hoeft te zijn, maar juiste een goede ondersteuning is.

Het begon allemaal op de middelbare school.

Ik was toen al in de ban van evenementen en organiseerde open dagen, schoolfeesten en de schoolmusical. Toen ik een jaar of 18 was, speelde mijn toenmalige vriendin in een kindermusical. Ik ging kijken, zag de technicus aan het werk en dacht: dit lijkt mij leuk om te doen. Ik liep naar hem toe en zei: “Als je een keer een handje nodig hebt, dan moet je het maar zeggen, dan ga ik mee.” Een extra paar handen kon hij wel gebruiken. Vanaf dat moment was ik elk weekend en elke schoolvakantie met Peter, de musicaltechnicus, op pad. Hij heeft mij de kneepjes van het theater vak geleerd; echt alles wat ik moest weten, leerde ik van hem.

Op een gegeven moment had ik veel kennis en ervaring opgebouwd, en merkte ik dat anderen mij om advies vroegen. Daarnaast verzamelde ik steeds meer goede kwaliteitsapparatuur. Stap voor stap groeide mijn passie voor evenementen uit tot een professioneel licht- en geluidsverhuur bedrijf.

Ondernemerschap

Wat ik soms lastig vind aan het ondernemerschap, is potentiële klanten de voordelen laten inzien van hoogwaardige apparatuur, zonder het aan ze te kunnen laten zien of horen. Er is echt een aanzienlijk kwaliteitsverschil tussen kwaliteitsmerken en de goedkopere merken. Een kenner weet dit, maar een leek kan het onderscheidt vaak niet maken. Die kiest regelmatig voor de goedkoopste aanbieder, denkende dat hij daarmee een betere prijs betaalt voor dezelfde kwaliteit of minimaal kwaliteitsverschil. De apparatuur die je kiest, werkt door op je evenement. Vanuit mijn liefde voor de evenementenbranche, heb ik er juist voor gekozen om alleen met hoogwaardige apparatuur te werken. Een principe waaraan ik vasthoud! Wellicht delen wij dezelfde voorliefde voor mooie evenementen.

Organiseer jij nou ook mooie evenementen en werk je het liefst met hoogwaardige apparatuur? Laat het mij weten. Ik hoor je graag.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…