Amsterdam Canal Parade 2019: Feest voor iedereen!

Zaterdag 3 augustus a.s. breekt het jaarlijkse kleurrijke feest weer los in onze hoofdstad. Elk jaar kijk ik er met veel plezier naar uit. Ook dit jaar zorgen wij voor het geluid op twee van de ruim 80 boten in de jaarlijkse Amsterdam Canal Parade, onder andere op de boot van GGD Amsterdam. Dit jaar zie ik dat er prachtige goede initiatieven genomen zijn om een nog professioneler feest te maken. Kijk maar:

Ons geluid is dit jaar nog beter!

Vorig jaar richtten wij onze Line-array speakers op de kades, maar werd het officiële geluid van de Amsterdam Canal Parade nog weleens verstoord door omgevingslawaai vanaf afgemeerde boten of de kant. Dit jaar is ons geluid nog beter omdat muziek langs de kant voor even verboden wordt.

Nog meer bezoekers op de kade!

We gaan ons best doen om heel veel mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. En dat kan, omdat de kades autovrij gemaakt gaan worden en er op zaterdag 3 augustus tussen 00:00 uur en 23:59 uur niet meer op de grachten geparkeerd mag worden. Het wordt extra gezellig, met honderdduizenden mensen in Amsterdam, rijendik langs de kaden.

We kunnen beter doorvaren!

Als het goed is heeft de gemeente Amsterdam de toestroom van het aantal particuliere boten goed gereguleerd. Dit jaar mag je alleen langs de kant gaan liggen met een boot van maximaal 10 meter als je een Pride Vignet kunt tonen. Zo kunnen meer mensen beter genieten van de Parade.

Feest vieren wordt duurzamer!

Vorig jaar schreven we de 4 gouden tips voor jouw Amsterdam Canal Parade bootfeest. Toen was onze vierde tip om te kiezen voor duurzame feestartikelen. Wat we dit jaar zien is dat confettikanonnen verboden zijn, omdat dat een rotzooi geeft die slecht valt op te ruimen en door eenden, duiven, meeuwen en andere beesten kan worden opgegeten. Gaan we meer rookkanonnen zien? We zullen het zien, of zien we ze juist niet?

Amsterdam Canal Pride door de jaren heen

Het massale feestvieren begon met de Amsterdam Gay Pride in de jaren negentig. Inmiddels is de Amsterdam Canal Pride uitgegroeid tot een Amsterdamse jaarmarkt voor cultuur, sport en feesten voor iedereen. Omdat het een feest is waar elk mens mag laten zien hoe hij of zij zich voelt. Een evenement waar de hele wereld naar kijkt en wat staat voor het afbreken van hokjesdenken of welk vooroordeel dan ook . En dat is pas echt een feest waar we graag aan deelnemen! Het thema dit jaar is ‘Remember the past, create the future’. Zien we jou ook terug?

Aanvullende tip

Alles weten rondom Amsterdam Canal Pride 2019? Je leest het hier.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…