De evenementenbranche in de spotlight vanwege COVID-19

De evenementenbranche in de spotlight vanwege COVID-19

De evenementenbranche in de spotlight vanwege COVID-19

Het bovenstaande plaatje was mijn inspiratie om te gaan schrijven. De rechterzijde zou je kunnen zien als ‘bij de pakken neerzitten’, maar de linkerzijde symboliseert dat er altijd wel weer iets moois voorbijkomt waar je naar op kunt kijken. COVID-19 heeft alles in de evenementenbranche compleet stilgelegd en hoewel ik net als heel veel anderen ‘het ook even niet meer weet’ ben ik in de pen geklommen:

Het is zonnig en buiten zingen de vogels, gewoon voor ons allemaal. Ik zou muziek willen maken, om mensen te laten feesten en te laten genieten!

Maar het licht is voorlopig uitgegaan en alles is onzeker. Toch wil ik onze branche in de schijnwerpers laten staan en van mij laten horen. Ik maak dit geluid, juist omdat we nu geen geluid mogen maken. Alles staat stil, terwijl ik buiten van alles zie bewegen.

Wij faciliteren plezier en maken face-to-face verbinding met en tussen mensen. Maar dichtbij elkaar mogen we nu niet komen, terwijl we dat zo graag willen. Plezier is nu bijna alleen online gegaan in een vreemde surrealistische wereld. En Netflix heeft tijdelijk gewonnen van het echte theater.

Ik ben niet alleen, want evenementen organiseer je samen. Samen getroffen, en dus blijft de band. Daarom denk ik aan al die zzp’ers, de bedrijven, de artiesten en muzikanten, die (het instorten van) de wereld van evenementen hetzelfde meemaken.

Gaat het om nog een paar weken of om nog vele maanden? Blijven onze klanten ons herinneren? Maken we na de zomer een inhaalslag? Hoe snel gaan mensen weer dansen en feesten? En wanneer kunnen wij er weer voor de bedrijven, mensen en theaters zijn?

Het is samen zoeken naar nieuwe zekerheden, maar…

Het is zonnig buiten, geniet ook van de vogels!

Namens Limmerick en alle collega’s in de evenementen en theaterwereld hoop ik jullie allemaal weer heel snel te zien en hoop ik dat we ons er allemaal doorheen knokken. Natuurlijk geldt hetzelfde voor al onze zakelijke relaties en de mensen om ons heen.

Gerard van der Vlies

Blog Comments

Waarde Sintervriend, heel veel sterkte en ik spreek je graag snel voor het nieuwe Sintseizoen en wellicht andere plannen.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…