Een leuk feestje houden zonder overlast

Organiseer je binnenkort een feestje en bent je bang dat omwonenden gaan klagen over de overlast van muziek? Probeer dit te voorkomen met de volgende tips van Limmerick geluid verhuur:

  • Buren vinden het vaak fijn wanneer je van te voren met hen bespreekt dat je een feestje gaat geven. In dit gesprek kun je aangeven tot welk tijdstip het feestje zal duren. Ook kun je je buren iets geven ter compensatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een flesje wijn of een boeketje bloemen ter compensatie van de overlast. Het is ook een mogelijkheid om je buren uit te nodigen op het feestje. Hiermee voorkom je irritatie.
  • De bassen kunnen bij je buren harder binnenkomen dan je zelf merkt. Om dit te voorkomen kun je de boxen op een stukje rubber of vilt zetten. Ook zijn er speciale voetjes te koop, waar de speakers op kunnen worden geplaatst. Hierdoor voelen de bassen voor de buren minder hard.
  • Als je in de zomer een huisfeestje geeft, kun je geluidsoverlast beperken door ramen en deuren gesloten te houden. Wil je toch je ramen en deuren open houden in verband met de hitte. Zet het geluid dan iets zachter.
  • Zet je boxen niet naast een woningscheidende wand. Wanneer de boxen naast een dergelijke wand staan, zullen de buren de meeste overlast hebben. Probeer de boxen zover mogelijk van deze wanden af te houden. Heb je aan beide kanten een woningscheidende wand? Zet de boxen dan in het midden van de ruimte.
  • De laatste, en misschien ook wel de meest voor de hand liggende tip: Ga verstandig om met muziek en geluid. Je zou het volume na bepaalde tijdstippen kunnen dempen, bijvoorbeeld na 22.00 uur. Geef ook niet te vaak een feestje, buren zullen eerder geneigd zijn overlast toe te staan wanneer het niet té vaak gebeurt.

Deze tips zorgen ervoor dat je geen klagende mensen of (erger nog) de politie aan je deur hebt staan. Uiteindelijk zal je hier zelf ook alleen maar profijt van hebben. Je hoeft je geen zorgen te maken om andere mensen en kunt daardoor meer genieten van je eigen feestje.

Van plan een eigen feestje te geven?

Bij Limmerick kun je alle soorten geluidsapparatuur huren. Of je nu een compleet geluidssysteem nodig hebt of alleen een microfoon. Bij Limmerick kan het allemaal. Met deze apparatuur maak je je feest helemaal compleet en beleef je een topavond!

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…