Gezamenlijke energie steken in theaterproducties? Zo doen we dat!

Gezamenlijke energie steken in theaterproducties? Zo doen we dat!

Gezamenlijke energie steken in theaterproducties? Zo doen we dat!

Iemand vroeg mij laatst waar ik veel plezier uit haal tijdens m’n werkzaamheden op het gebied van geluid, licht en video. Zonder aarzelen zei ik; theaterproducties! Vooral omdat je er veel positieve energie vooraf van krijgt en je gezamenlijk een prachtig resultaat neerzet waar mensen voor applaudisseren. Mooier werk bestaat niet. Maar theaterproducties slagen alleen door een intensieve, vaak langdurige samenwerking. Kijk maar eens welke stappen je ervoor moet doorlopen:

Stap 1 – Kennismaking en klik

Het allerbelangrijkste is dat er een klik moet zijn met de theatermaker(s). Je reist immers samen vaak door het hele land naar allerlei theaters gedurende een langere periode. Het kan een eenpersoons voorstelling betreffen, maar ook gaan om een grote theatervoorstelling van veel creatieve mensen. Daarom wordt er altijd veel tijd in een eerste gesprek gestoken om te onderzoeken of de wensen invulbaar zijn en onze ideeën overeenkomen.

Stap 2 – De repetities beginnen…

Ergens in een zaaltje of bijvoorbeeld een dansschool worden de eerste repetities gedaan, waarbij licht geluid en mogelijke effecten precies volgens script worden ingezet. Dit is de fase waarin er nog allerlei aanpassingen gedaan kunnen worden en de definitieve uitvoering vorm gaat krijgen.

Stap 3 – Montagefase

In deze fase gaan we het theater in, maar nu nog zonder publiek. Het script en alle queues worden doorgenomen en uitvoerig wordt getest of alles wat we samen bedacht hebben ook uitgevoerd kan worden. De regie van de voorstelling wordt in deze fase voor iedereen duidelijk.

Stap 4 – De try-out

De try-out is altijd een spannend moment. Want nu gaan de cabaretier, toneel- of dansgroep of zanger tijdens een proefvoorstelling peilen hoe het publiek reageert op alles wat bedacht is. Meestal komen er na afloop wel wat wijzigingen in het script en wordt het draaiboek betreffende licht, geluid en effecten daarop aangepast.

Stap 5 – De première!

De première is het feestelijke moment, vaak met pers erbij, waar de definitieve uitvoering voor het eerst aan het grote publiek getoond wordt. Na afloop vieren we nagenoeg altijd samen het behaalde succes!

Stap 6 – Samen ‘on tour’

Voor sommige theaterproducties zijn we maandenlang onderweg waardoor we echt onderdeel van de theaterproductie worden. Het werk is zo inspirerend, uitdagend, en plezierig dat er altijd maar één moeilijk moment is; als we van de theaterfamilie weer afscheid moeten nemen bij de allerlaatste uitvoering.

Wij krijgen energie van theaterproducties!

Daarom maken we altijd tijd voor stap 1 om jouw theaterproductie nog professioneler te maken.

Gerard van der Vlies – Telefoon: 020 – 4114190 of e-mail: info@limmerick.nl

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…