GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…

GROOTS denken, bij kleinere groepen die groter worden…

Er is licht aan de horizon! Binnenkort verwacht ik namelijk dat er op het gebied van licht, geluid en video-techniek veel staat te gebeuren. Maar we zouden voorlopig toch geen grote massale evenementen meer doen in Nederland? Dat klopt, maar er is iets anders aan de hand wat voor bijna iedere onderneming van toepassing is. Het heeft te maken met de nieuwe ‘anderhalve meter samenleving’ en de optimale persoonlijke veiligheid van terugkerende collega’s.

De groepen die mogen samenkomen worden weer steeds groter

De afgelopen maanden werkten we voornamelijk alleen, namelijk online vanaf de thuiswerkplek. Maar vanaf 1 juni a.s. mogen weer groepen van maximaal 30 personen bij elkaar komen. Vanaf 1 juli worden dat er waarschijnlijk 100 en na september komt er mogelijk een extra versoepeling naar meer dan 100 personen. Maar wat betekent dit als je iets voor jouw medewerkers wilt organiseren?

“Van vergaderzaal naar kantine, van kantine naar evenementenhal”

Volgens de normen van de ‘anderhalve meter samenleving’ kun je niet meer met 10 mensen in de vergaderzaal zitten. Dan heb je al minimaal de kantine nodig om ook wat loopafstand te houden en een veilige route naar de koffieautomaat te verzinnen. Heb je als ondernemer of salesmanager binnenkort een kwartaalmeeting met 30 accountmanagers gepland staan? Of wellicht met het hele personeel? Dan heb je een ruimte zo groot als een theater of evenementenhal nodig! Je moet dus plotseling groter denken voor kleinere groepen mensen, iets wat je hiervoor niet gewend was.

Werknemers snakken naar persoonlijk contact met collega’s, maar op meer vierkante meters

Dus ga je iets organiseren, want het merkgevoel en het samenzijn met collega’s kan na al dat thuiswerken wel een boost gebruiken! Bij bijeenkomsten moet je rekening houden met minimaal 2,5 x 2,5 meter per persoon om het voor iedereen veilig en comfortabel te maken. Voor een groep van 30 personen zit je dan al op ruim 187 vierkante meter (dat is een ruimte van bijna 14 bij 14 meter). En als deze voorwaarden ook na 1 juli van kracht blijven, heb je dus voor een bijeenkomst van 100 personen ongeveer 625 vierkante meter nodig (25 bij 25 meter).

Conclusie

Vanaf 1 juni moeten we goed (en anders) nadenken over de evenementen die we organiseren. Een grotere ruimte betekent namelijk wel:

  • Dat het schreeuwen wordt, zonder goed geluid.
  • Dat mensen niet zien wat er gepresenteerd wordt, zonder extra schermen.
  • En dat er wellicht extra installaties nodig zijn, om de presentatieruimte goed te ventileren.

Gaan we elkaar binnenkort weer zien en ontmoeten?

Ik hoop het van harte en regel graag alles wat te maken heeft met jouw grote heropening! Organisaties die evenementenruimte verhuren wil ik vragen om dit bericht te delen. Zo kunnen we met kleiner denken toch samen grote stappen maken, mensen met elkaar verbinden en weer aan de slag in ons mooie vakgebied.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
De evenementenbranche in de spotlight vanwege COVID-19