Muziek op jouw feest of evenement

Muziek op jouw feest of evenement

Jouw feest is niet compleet zonder muzikale ondersteuning. Muziek kan de sfeer bepalen. Er zijn echter verschillende mogelijkheden om muziek te spelen op je feest. Je kunt zelf een afspeellijst maken of een DJ inhuren, maar je zou ook kunnen kiezen voor een live-act, bijvoorbeeld in de vorm van een band of zanger. Hieronder behandelen we per item de voor- en nadelen.

Zelf een afspeellijst maken

Dit is de goedkoopste optie, je maakt zelf een afspeellijst en hebt alleen nog de geluidsapparatuur nodig. Voordeel hiervan is dat je exact zelf kan bepalen welke platen je wilt draaien op jouw feest, ook kan je tijdens het evenement nog nummers toevoegen of de volgorde aanpassen.

Een nadeel is dat het flink wat tijd kan kosten om een goede afspeellijst in elkaar te zetten. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor de muziek en moet je dit de hele avond in de gaten houden. Dit kan er toe leiden dat je meer bezig bent met de muziek dan met het genieten van de avond.

DJ inhuren

Een goede DJ kan zorgen voor een geslaagde avond. Hij of zij is namelijk ervaren in het inspelen op het publiek en kan zorgen voor een goede sfeer. Er ontstaat interactie met het publiek en een DJ weet snel waar het publiek wel en niet van houdt. Ook heeft de DJ waarschijnlijk beschikking over meer liedjes dan je zelf hebt. Daarnaast heeft een DJ maar weinig ruimte nodig in verhouding tot een live act en is er, net als bij een eigen afspeellijst, geen pauze in de muziek.

Het nadeel is dat een goede DJ veel geld kan kosten, meestal wel minder dan live muziek. Een DJ kan te veel muziek van zijn eigen smaak draaien. Het is goed om van te voren aan te geven welke muzieksmaak jij en je gasten hebben.

Livemuziek

Livemuziek kan zeer bepalend zijn voor de sfeer op je feest. Veel bands, zangers of zangeressen zijn in staat het rustige publiek enthousiast te maken. Kies wel voor een live act die bij jou past. Dit kun je doen door van te voren te luisteren naar wat de act te bieden heeft. Hierbij voel je meteen aan of de sfeer van de act bij jouw feest of evenement past. Een live artiest is daarnaast erg persoonlijk.

Nadeel van een band of live artiest is dat zij vaak relatief duur zijn. Wanneer je niet over een groot budget beschikt is het moeilijk een goede en passende live act te vinden. Het repertoire van live acts is daarnaast een stuk beperkter dan dat van een DJ, hierdoor kunnen waarschijnlijk niet al de door jullie gewenste liedjes gespeeld worden.

Combinaties

Uiteraard is het ook mogelijk om een combinatie van de verschillende opties te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een DJ die jouw afspeellijst aan elkaar draait en eventueel de volgorde verandert of enkele uren live muziek en tussendoor een afspeellijst of een DJ. Op deze manier zal er de hele avond muziek zijn.

Muziek is erg belangrijk op een feest. Limmerick verhuurt de beste geluidsapparatuur met de beste service. Zo kun je bij ons van alles huren, van draaitafel tot versterker en van drive-in show tot speakers. Op deze manier zorg je voor een onvergetelijke avond voor zowel je gasten als jezelf.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…