Niet vergeten bij een openlucht evenement

‘Oeps, vergeten!’ Dit horen wij regelmatig van mensen die voor het eerst een evenement organiseren en soms zelfs van ervaren eventmanagers. Het kan een ieder overkomen dat in alle hectiek toch iets over het hoofd wordt gezien. Onnodige stress als gevolg! Met het zomerseizoen in zicht, hierbij drie belangrijke punten die je niet mag vergeten als je een openlucht evenement organiseert.

1. Bescherming tegen weersinvloeden

Wind, regen, of zonneschijn? Een tent is een must voor bijna ieder buitenevenement. Bedenk eerst hoeveel personen je verwacht en hoeveel apparatuur en andere zaken ruimte innemen, zoals een podium en de catering. Stel daarna de vraag of je slechts een overkapping of een compleet dichte tent nodig hebt. Is er regen en/of zonneschijn voorspelt, dan volstaat vaak een overkapping. Bij winderig weer is een dichte tent aan te raden. Kies ook voor een dichte tent wanneer je gebruik wilt maken van video-projectie. De zon verstoort namelijk de kwaliteit van de projectie op het scherm. Kortom, voor een succesvol buitenevenement bepaal je hoeveel personen en welke materialen beschutting nodig hebben. Daarna kies je de tent.

2. Sfeerverlichting

Professionele podium- en sfeerverlichting is ook een aanrader. Vooral in de avonduren creëer je hiermee een aangename sfeer. Stem de kleur van de verlichting af op de sfeer die je wilt creëren.

3. Goede elektriciteitsvoorziening

Alle aanwezige apparatuur moet gevoed worden door elektriciteit. Komt er bijvoorbeeld een cateraar of een poffertjeskraam met een elektrische poffertjesplaat? Een DJ of een band? Breng in kaart wie een bijdrage levert aan jouw buitenevenement, hoeveel stroom zij nodig hebben en waar de stroompunten geplaatst dienen te worden. Vervolgens onderzoek je waar je de benodigde stroom kunt halen. Is er een aangrenzend gebouw? Bekijk dan hoe zwaar die te belasten is. Bij onvoldoende capaciteit bestel je een aggregaat.

Organiseer jij deze zomer een openlucht evenement? Zorg ervoor dat de bovenstaande drie punten op jouw checklist staan. Met meer dan 20 jaar aan ervaring dragen wij als licht- en geluidspecialisten en evenemententechnici ons steentje bij aan de evenementenbranche. Ons doel is het evenementenorganisatoren zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wil jij weten wat wij voor jou kunnen betekenen, bijvoorbeeld op het gebied van licht, geluid, beschutting en een goede elektriciteitsvoorziening? Neem contact met ons op.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…