Plezierig samenwerken aan een geslaagd evenement

Plezierig samenwerken aan een geslaagd evenement

Wanneer is de organisatie van jouw evenementen vlekkeloos verlopen? Je stuurt je personeel aan op weg naar het einddoel: een geslaagd evenement. Dat einddoel is altijd hetzelfde, alleen de weg ernaar toe kan nogal wisselen.

Ik ben van mening dat plezier hebben tijdens werktijd enorm belangrijk is en dat het doorwerkt op de bezoekers. Personeel is blij en bereid om een tandje harder te gaan op het moment dat ze zich gewaardeerd voelen, er sprake is van een goede informatievoorziening, voldoende rustpauzes, goede materialen en voldoende eten en drinken. Dit vergt een goede werkvoorbereiding.

Blije medewerkers

Verdiep je in de wensen van je personeel en pas je dienstverlening aan hen hierop aan. Het personeel in de evenementenwereld is divers, de ene is heel bewust met zijn gezondheid bezig en de ander houdt van een borrel en een sigaretje. De catering voor het personeel kan je hierop afstemmen: geef mensen de keus uit bijvoorbeeld salades, gezonde broodjes en verse fruitsappen maar ook gehaktballen, broodjes kroket en energiedrankjes. Wie lange dagen moet maken heeft behoefte aan de juiste maaltijd.

De kleine dingen maken ook het verschil. Een blijk van dank voor de inzet simpelweg door een schouderklopje, door te zeggen dat het goed gaat of dat het geheel er mooi uitziet.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede werkplanning en goede informatievoorziening zijn goud waard. Het stelt medewerkers in de gelegenheid voldoende pauze te nemen en door te werken op het moment dat er echt iets af moet. Bijvoorbeeld, vlak voordat de show begint of wanneer men achter op schema loopt vanwege onvoorziene omstandigheden.

Daarnaast kan ik als technicus niet voldoende herhalen hoe belangrijk het is om van tevoren helder te hebben welke materialen je precies nodig hebt zodat je team prettig kan werken. Zorg ook voor een back-up plan en extra tools om eventuele onvoorziene technische problemen op te lossen en frustratie in het team te voorkomen.

Als betrokken licht- en geluidstechnicus lever ik graag een positieve bijdrage aan de organisatie van jouw evenement. Ik verzorg de technische voorzieningen dusdanig dat jouw team prettig kan werken. Organiseer jij binnenkort een evenement? Neem contact op. Ik kijk uit naar een plezierige samenwerking.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs

Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
GROOTS denken, bij kleinere groepen die steeds groter worden…