Ook zin in een evenement? “Met z’n allen” doe je tegenwoordig zo
Mensen kunnen elkaar gelukkig weer live ontmoeten, naar elkaar luisteren en in de ogen kijken. Maar de polonaise lopen is nog niet aan te raden. Doen alsof corona niet bestaat is immers geen optie en zorgt voor verontwaardiging bij het publiek als het wel gebeurt. Het verbod op evenementen is recent opgeheven en als je zin hebt om iets te organiseren, dan zijn dit zaken om op te letten.
Beslissingsbevoegdheid
Het is aan de lokale autoriteiten om te bepalen of evenementen voldoende volgens de anderhalve meter eisen kunnen worden ingericht. Vraag een vergunning dus op tijd aan bij de gemeente, omdat de aanvraagprocedure langer kan duren dan gebruikelijk.
Ruimtes met een continue doorstroming kennen geen maximum aantal bezoekers
Dat betekent bijvoorbeeld dat beurzen weer mogelijk zijn, zolang er aanvullende maatregelen genomen worden om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Beheerders van evenementruimtes zullen maatregelen moeten nemen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt. Ook buiten, bijvoorbeeld op evenementterreinen met een continue doorstroming, is er geen maximum gesteld aan het aantal bezoekers, zolang het maar veilig kan zijn volgens de richtlijnen van het RIVM.
Maatregelen daar waar geen continue doorstroming is
Er geldt geen maximum aantal mensen zolang er een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats gegeven kan worden. Dat betekent bijvoorbeeld dat grote familiefeesten of bedrijfsevenementen ook weer mogelijk zijn. Daar waar geen reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats mogelijk zijn geldt op plekken zonder doorstroming wel een maximum van 250 personen. Als binnen meer dan 100 personen of buiten meer dan 250 personen (exclusief personeel) ontvangen worden is een gezondheidscheck verplicht.
Protocol voor organiseren van evenementen
Wat je nog meer helpt bij het organiseren van evenementen is een nieuw protocol wat is opgesteld door Eventplatform. Het bevat richtlijnen voor organisatoren, eventbedrijven en eventlocaties, maar is ook handig als je zelf iets voor je bedrijf organiseert. Download het protocol desgewenst hier.
Communiceer de genomen maatregelen
Als je een evenement organiseert informeer gasten dan ook over de genomen hygiënemaatregelen. Hang bijvoorbeeld posters op bij de toiletten, of bij de receptie waar gasten binnenkomen. Het RIVM heeft ook handige instructies hoe je op de juiste wijze je handen wast. Op deze pagina vind je overigens alle hygiëne richtlijnen voor evenementen terug.
Ook zin in een evenement?
Laten we vooral samen kijken wat wel kan. Wij hebben er zin in om weer bij elkaar te komen!